Iscusinţa în slujba Trupului!

Întreaga tabără era în mişcare.  Se construia cortul întâlnirii, semn al prezenţei lui Dumnezeu printre ei şi toţi erau cu ochii aţintiţi înspre acolo. Când Moise a spus că va avea nevoie de materiale din partea lor pentru această construcţie, nu au stat pe gânduri, au adus la cort tot ce aveau ei mai bun; au adus mult şi de fiecare dată când se întorceau acasă tot mai găseau ceva de adus. Doar porunca lui Moise i-a oprit pentru că ar fi fost în stare să dăruiască totul, cu lepădare de sine, cu inima plină de bucurie.

Domnul dăruise pricepere lui Beţaleel, Oholiab şi multor altor bărbaţi din Israel;o  făcuse din abundență aşa cum o face şi astăzi, cu mână largă şi fără părere de rău. Apoi i-a chemat prin Moise la construcţia cortului. Ar fi putut spune nu invitaţiei lui Moise doar aveau mult de lucru, priceperea lor fiind cunoscută printre evrei. Ar fi putut să considere că priceperea vine de la ei, de la studiile din Egipt, de la experienţa cumulată sau de la insistenţa cu care au lucrat şi drept urmare nu sunt tributari nimănui. S-ar fi putut lăsa rugaţi de Moise, rugaţi de întreg poporul astfel încât atunci când se vor duce să fie aplaudaţi de toată lumea, ar fi putut îmbrăca multe atitudini caracteristice oamenilor şi astăzi. Ei însă pleacă şi îşi încep lucrul cu tragere de inimă. Nu îl fac doar să fie făcut, doar să se vadă că se munceşte şi nici măcar cu părere de rău gândindu-se la câte alte lucruri ar fi putut face în acel timp.

Lucrarea lui Dumnezeu are nevoie de oameni iscusiţi, iscusinţă care vine tot de la El. Iscusinţa nu este un motiv al laudei între copiii lui Dumnezeu sau un prilej de categorisire între fraţi ci un element de zidire a Trupului Lui Cristos. Orice iscusinţă din care lipseşte pasiunea dovedeşte o lucrare lipsită de vlagă. Oamenii iscusiţi şi plin de pasiune pot sa schimbe faţa comunităţii în care trăiesc, pot să determine acţiuni măreţe pentru Dumnezeu, pot să aducă Împărăţia mai aproape.

De aici puteți downloada programul de citire a Bibliei pentru tot anul 2009. Pentru a primi constant devoţionalul zilnic puteți sa:

– va abonați la newsletter lăsând un comentariu aici cu mențiunea newsletter

– daca folosiți un program de citire feed, prin click pe feed on articole situat in coltul din dreapta sus.

Distribuie:

Ai ceva de spus?