3 carti pentru slujitori

Știți care este scuza cea mai folosită de cei care intră aproape accidental (trași de copii, trimiși să cumpere pentru altcineva etc.) în librărie și dau cu nasul de cărți? „Aș citi și eu mai mult dar … nu am timp”. Acum, cu acest virus care ne trimite în casă, timpul nu mai este o problemă. Acum avem TIMP. Timp să citim cărțile pe care dorim de multă vreme să le citim, timp să studiem acea temă care ne-a dat unele bătăi de cap, timp pentru a ne citi Scriptura (apropo, au apărut luna asta câteva modele de Biblii de studiu pentru doamne și domnițe, extraordinare – le găsiți aici). Și, dacă vom reuși să ne desprindem de media și de telefon, chiar vom citi.

Rolul meu este să vă semnalez acele cărți cu care merită să cheltuți timpul și asta pentru că îmi petrec peste 10 ore pe zi printre cărți, noutăți, apariții și retipăriri. O fac de peste 10 ani și cred că, în ce privește mediul evanghelic de carte, lucrurile îmi sunt cunoscute în detaliu.

Așadar, iată 3 titluri pe care le recomand cu căldură oricărui slujitor (fie că este unul ordinat (pastor, prezbiter, diacon), fie că este unul care predică sau consiliază în mod constat oameni):

  1. Arta predicării – nu cred că ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui slujitor care predică sau care vorbește în public. Ba, aș merge chiar mai departe, și aș spune că este o lectură foarte potrivită pentru oricine din biserică (după cartea asta vei privi predicarea și predicatorul cu totul altfel). Cartea, scrisă de Martyn Lloyd-Jones, nu este una tehnică ci izvorăște din inima pastorală și experiența îndelungată a unuia care a predicat de 3 ori pe săptămână pentru mai mult de 40 de ani. Aruncați un ochi peste cuprins și vă va convinge.
  2. Arta de a muri – împreună cu echipa Gramma.ro am îndrăznit anul trecut să abordăm un subiect despre care aproape nimeni nu vorbește în mediul evanghelic: moartea. Ce înseamnă să mori bine? Ce-i de făcut atunci când cineva drag sau chiar tu ai o boală terminală? Cum se petrec bine ultimele săptămâni sau luni? Care este valoarea priveghiului și a înmormântării și mai ales care este rolul comunității în cadrul lor? Nu, nu sunt întrebări ușoare dar sunt întrebări obligatorii.
  3. Păcate respectabile – am lăsat la urmă o carte ce se potrivește bine atât celor ce predică (în carte sunt mai multe idei de predică) cât mai ales celor care conduc grupuri celulă sau de studiu, prin case. Nu știu dacă este o soluție să se întâlnească în perioada aceasta dar știu că este posibil ca acest fel de a face biserică să cunoască o renaștere neașteptată. Cartea urmărește peste 12 păcate pe care le tolerăm mult mai ușor decât pe altele dar care sunt, indiferent de raportarea noastră la ele, tot păcate. Cartea are un ghid de studiu extins, mai extins decât la orice altă carte care este momentan pe piață și care se adresează grupurilor de studiu.

Vă mai spun doar că toate cărțile de mai sus au reducere pe gramma.ro

Distribuie:

Ai ceva de spus?